Nyheder

18-09-2024

Udbygning af BørnUngeLivPLUS


Foreningen BørnUngeLiv har modtaget en bevilling fra TrygFonden, som skal bruges til at videreudvikle platformen BørnUngeLivPLUS i perioden fra foråret 2024 til efteråret 2026.

 

Hvad er BørnUngeLivPLUS?

BørnUngeLivPLUS er et samarbejdsredskab for forældre og fagprofessionelle i kommunen for at støtte børn og unge med behov for en særlig indsats. På platformen er der adgang til gennemtestede redskaber og metoder med mulighed for monitorering, opfølgning og evaluering af behandling.

På BørnUngeLivPLUS får man adgang til:

  • SDQ-skemaer (2-17 år): Mulighed for baselinemåling og løbende opfølgningsmålinger efter behov.
  • Flere perspektiver på barnet: Mulighed for at tilknytte op til seks respondenter for at give et 360 graders perspektiv på barnet.
  • Resultater: Visning af resultaterne som farvekodes ud fra validerede normtal for barnets alder og køn. Derved kan den fagprofessionelle hurtigt få et overblik over et barns mentale trivsel.
  • Adgang for relevante fagpersoner: Foruden PPR kan der gives adgang til alle fagprofessionelle herunder sundhedsplejersker mm.
  • Data til statistik: Det er muligt at få SDQ-dataudtræk til statistiske analyser af kommunens indsatser.

 

Formålet med videreudviklingen

Formålet med videreudviklingen af BørnUngeLivPLUS er at skabe en IT-platform, som endnu bedre kan understøtte arbejdet med trivsel hos børn og unge med behov for en særlig indsats.

En væsentlig målsætning er, at PLUS-platformen bliver mere fleksibel, så den kan dække behovene hos både kommuner, ikke-kommunale aktører og i diverse (forsknings-)projekter. Yderligere forventer vi også, at der vil blive lavet en rapportfunktion, så det vil være nemmere at trække data ud.  

Med dette er håbet, at vi opnår en øget anvendelighed blandt fagpersoner, som arbejder med værktøjet, men også blandt børn, unge, forældre og øvrige personer omkring barnet/den unge, som besvarer spørgeskemaer via platformen.

 

Er du interesseret i at høre mere så kontakt os gerne

Har du selv ideer, erfaringer og inputs til udviklingen af BørnUngeLivPLUS, vil vi meget gerne høre fra dig.

Kontakt projektkoordinator Christina Nielsen på mail: cn@boernungeliv.dk eller tlf.: 29 29 08 94.